8 شاخه حسابداری

انواع حسابداری

حسابداری جزء قسمت های مهم و ضروری هر سازمان است. آیا تاکنون می دانستید که 8 نوع مختلف از حسابداری وجود دارد؟! حرفه حسابداری در بازار کار، در قسمت های مختلف تقسیم می شود که هر یک قوانین ، سیستم و اصطلاحات مربوط به خود را دارد. اما با وجود اینکه همه این حرفه ها زیر دسته حسابداری هستند، همه‌ی آنها را به اسم حسابداری می شناسند. در ادامه با انواع حسابداری آشنا می شوید.

انواع حسابداری :

  • حسابداری عمومی
  • حسابداری مدیریت
  • حسابداری مالیاتی
  • حسابداری دولتی
  • حسابرسی
  • حسابداری مالی
  • حسابداری حقوقی
  • حسابداری بهای تمام شده

در ادامه مقاله هر یک را توضیح می دهیم تا شما بتوانید از هر یک درک بهتری داشته باشید.

این مطلب را هم مطالعه کنید: موسسه حسابداری

1 حسابداری عمومی

حسابداری عمومی به مشاغلی گفته می شود که مشاوره حسابداری را بر اساس نیاز مشتری ارائه می دهند. حسابداری های عمومی می توانند در قسمت حسابرسی کار کنند ، در اظهارنامه مالیاتی کمک کنند ، در مورد روشهای متناسب با نصب فن آوری یا برنامه های رایانه ای مشورت کنند و مشاوره حقوقی ارائه دهند.

حرفه حسابداری عمومی خدمات ثبت شرکت، حسابداری مدیریت و دستمزد و تهیه صورت حقوق هم ارائه می‌دهند و در مورد انتخاب و تنظیم نرم‌افزارهای حسابداری هم کمک فراوانی می‌کنند.

حسابداری مدیریت

2 حسابداری مدیریت

حسابداری مدیریت، اسناد حسابداری ، نظارت و کمک به برنامه ریزی مالی یک سازمان را انجام می دهد. مستندات حسابداران مدیریتی معمولاً برای ذینفعان داخلی است تا عموم. یک حسابدار مدیریت باید در انتقال اطلاعات احتیاط کند تا اطلاعات شرکت در امان باشد. حسابدار مدیریت با مدیران خود در جهت تجزیه و تحلیل و ایجاد بودجه برای تأمین نیازهای اهداف کوتاه مدت و بلند مدت سازمان همکاری می کند.

3 حسابداری مالیاتی

حسابداران مالیاتی به کسب و کارها کمک می کنند تا هر ساله هنگام ارائه پرونده ، از کد مالیات سالانه پیروی کنند. آنها همچنین به شرکت ها در برنامه ریزی برای اظهارنامه های مالیاتی آینده کمک می کنند ، مانند اجتناب از برخی از بارهای مالیاتی و درک پیامدهای تصمیمات خاص مالیاتی. معمولاً سازمانهای بزرگ یک حسابدار مالیاتی استخدام می کنند تا از پیچیدگی سوابق مالی استفاده کند.

این مطلب را هم مطالعه کنید: مشاور مالیاتی به چه کسی میگویند؟

حسابداری مالیاتی برای محاسبه دقیق مالیات پرداختی، اظهارنامه عملکرد، کاهش بدهی مالیاتی و ارائه مدارک لازم در زمان ممیزی استفاده می‌شود. این راه ها برای همه کسب‌وکارها، اشخاص حقیقی و سازمان‌های دولتی و غیرانتفاعی لازم است. علاوه بر آماده‌سازی اظهارنامه مالیاتی، این نوع حسابداری می‌تواند برای برنامه‌ریزی مالیات هم استفاده شود که کمک می‌کند اشخاص حقیقی و حقوقی یک استراتژی مالیاتی تنظیم کنند تا مالیات پرداختی خود را کاهش دهند.

4 حسابداری دولتی

حسابداران دولت برنامه ریزی مالی و تخصیص منابع را به ادارات درون دولت، منطقه ، استان ها را مدیریت می کنند. این نوع حسابداری دارای استانداردهایی است که باید مطابق با استانداردهای حسابداری دولتی (GASB) باشد که مسئول توسعه روش های حسابداری سازگار برای دولت های محلی و ایالتی است. آنها همچنین بودجه دولت را رصد می کنند و بودجه را به طور مناسب تخصیص می دهند.

5 حسابرسی

در حالی که حسابداری شامل ردیابی، ثبت و گزارش کلی فعالیت های مالی یک کسب و کار است ، حسابرسی برای ارائه تجزیه و تحلیل مستقل همان فعالیت مالی طراحی شده است تا اطمینان حاصل شود که یک کسب و کار تراکنش های خود را طبق قوانین و استانداردهای قابل قبول اعمال می کند.

حسابرسی به چند بخش تقسیم می شود:

  • حسابرسی رعایت: قوانین و روند استفاده شده توسط یک کسب‌وکار یا یک واحد داخلی از سازمان را بررسی می‌کند تا تبعیت از استانداردهای حسابداری تعیین شده توسط مدیریت یا قانون را تایید کند و اکثر مواقع توسط حسابرسان استخدامی سازمان انجام می‌شود.
  • حسابرسی صورت‌های مالی: مهمول ترین نوع حسابرسی است که صحت صورت‌های مالی را بررسی می‌کند.
  • حسابرسی عملیاتی: روندها و متدهای عملیاتی کل سازمان را از نظر بازده عملیاتی و مالی بررسی و بهینه سازی می‌کند و معمولا بخشی از خدمات مشاوره مدیریت است.

حسابداری مالی

6 حسابداری مالی

کار اصلی حرفه حسابداری مالی ردیابی ، ثبت و در نهایت گزارش در مورد معاملات مالی با تهیه صورت های مالی است.

این عمل باید با استفاده از دستورالعمل های استاندارد موجود در قوانین اصول پذیرفته شده حسابداری (GAAP) انجام شود. این قوانین توسط هیئت استانداردهای حسابداری مالی (FASB) تنظیم شده و به منظور ایجاد ثبات در فرآیند گزارش دهی طراحی شده اند.

حسابداری مالی همیشه به عملکرد گذشته نگاه می کند و مانند حسابداری مدیریت به نظر نمی رسد.

در عوض ، حسابداری مالی در قالب صورتهای مالی ، نگاه دقیق به عملکرد مشاغل در یک بازه زمانی مشخص ارائه می دهد. اظهارات تکمیل شده در اختیار ذینفعان خارجی مانند سرمایه گذاران و موسسات مالی قرار می گیرد.

حسابداری مالی دو نوع دارد: حسابداری نقدی و حسابداری تعهدی. در هر دو روش برای ثبت دقیق معاملات مالی از سیستم حسابداری دوطرفه استفاده می شود. در حالی که مشاغل بسیار کوچک به طور مکرر از حسابداری نقدی استفاده می کنند ، همه مشاغل بزرگتر و همچنین مشاغل تجاری عمومی ملزم به استفاده از حسابداری تعهدی هستند.

7 حسابداری حقوقی

حسابداری حقوقی ترکیبی بی نظیر از روشهای حسابداری ، حسابرسی و تحقیق می باشد.

حسابداری حقوقی برای بررسی فعالیت های مالی افراد و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرد. این حرفه اغلب توسط بانک ها ، ادارات پلیس ، وکلا و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرد ، معاملات مالی را بررسی می کند و بعداً در یک گزارش کامل گزاش ها را ارائه می دهد.

حسابداری حقوقی با استفاده از تکنیک های جمع آوری و آماده سازی داده ها ، تجزیه و تحلیل داده ها و روش های گزارشگری ، اغلب در موارد کلاهبرداری و اختلاس مورد استفاده قرار می گیرند. بعلاوه ، ممکن است از حسابداران حقوقی برای کمک به بازآفرینی یا بازسازی داده های مالی فراخوانده شود و به طور مکرر از آنها خواسته می شود تا در دادگاه برای توضیح یافته های خود شهادت دهند.

8 حسابداری بهای تمام شده

حسابداری بهای تمام شده یک حوزه تخصصی است که از نزدیک به هزینه انجام شده در کسب و کار می پردازد.

حسابداری بهای تمام شده معمولاً در محیط تولید مورد استفاده قرار می گیرد ، اگرچه می تواند برای مشاغل خدماتی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

حسابداری بهای تمام شده به هزینه های ثابت و متغیر که یک کسب و کار از جمله مواد ، نیروی کار ، سربار ، هزینه های نگهداری و تولید متحمل می شود ، نگاه می کند و در نهایت اطلاعات مهمی از قبیل نقاط سربه سر را به مدیریت می دهد.

اکثر مشاغل از یک سیستم استاندارد هزینه یابی استفاده می کنند که متوسط هزینه را به تولید محصول اختصاص می دهد ، اگرچه می توان از روش های دیگر هزینه یابی نیز استفاده کرد.

نمودار زیر نحوه استفاده از حسابداری بهای تمام شده برای محاسبه هزینه های تولید را نشان می دهد:

هزینه مواد اولیه۱ میلیارد تومان
هزینه دستمزد کارگران تولید6۰۰ میلیون تومان
هزینه استهلاک دارایی‌ها4۰۰ میلیون تومان
هزینه حقوق و دستمزد8۰۰ میلیون تومان
کل هزینه تولید۲.8 میلیارد تومان

کلام آخر

اگر چه حسابداری توسط قوانین و مقرارت GAAP ، GASP یا IRC اداره می شود ، اما همه انواع حسابداری با یکدیگر مشرک هستند و آن پایبندی به واقعیات ها می باشد.

این به این معنی است که چه یک حسابدار برای کسب و کار شما فاکتور می نویسد ، چه در دادگاه اختلاس شهادت می دهد یا صورتهای مالی یک شرکت را تهیه می کند ، نتیجه نهایی باید همیشه واقعی باشد.

خدمات ما
شبکه های اجتماعی
Telegram
WhatsApp
فهرست
Call Now Button
×

سلام به سایت ما خوش آمدید:

× واتساپ