نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری :
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری از اهمیت خاصی بر خوردار بوده و باید توجه ویژه به آن داشت ، بدیت سبب که از روی همین دفاتر قانونی حسابداری می باشد که مالیات شرکت ها محاسبه می شود و دفاتر قانونی حسابداری به عنوان ماخذ قرار می گیرد .
باید توجه داشت که بروز ایراد و اشتباه در نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری چنانچه فاحش باشد و ایراد وارده مورد تایید ممیز مالیاتی مربوطه نباشد موجب رد دفاتر حسابداری گردیده و شرکت متحمل خسران و جرائم خواهد گردید .
پیشنهاد من به شما سروران گرامی این می باشد که تحریر دفاتر قانونی شرکت خود را به دست افراد توانا و کار بلد بسپارید ، در این میان شرکت حسابداری و موسسه حسابداری به دلیل تعدد در کار و نیز بهره مندی از افراد خبره بهترین گزینه می باشند ،
چرا که به طریقه نوشتن دفتر روزنامه و کل آشنایی کامل داشته و می توانند تحریر دفاتر قانونی را به بهترین نحو ممکن به انجام رسانند .
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری و مواد 11 و 12 قانون تجارت :
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری ، بر اساس آیین نامه تحریر دفاتر قانونی حسابداری ، تمامی دفاتر حسابداری اعم از دفتر کل ، دفتر روزنامه و دفتر مشاغل ( دفتر در آمد و هزینه ) که قبل از ثبت هر گونه عملیات حسابداری در آن ها ،
دفاتر کل و روز نامه طبق مقررات مواد 11 و 12 قانون تجارت مصوب سال 1311 از طرف نماینده اداره ثبت اسناد و دفتر مشاغل از طرف اداره امور مالیاتی ذیربط حسب مورد امضا ، پلمپ و ثبت گردیده و به فارسی تحریر گردیده باشد .
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری و مواردی که موجب رد دفاتر می گردند :
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری باید به درستی صورت پذیرد ، اشتباه در نحوه نوشتن دفتر روزنامه و کل در برخی موارد تخلف محسوب گردیده و موجب رد دفاتر قانونی حسابداری می گردد ، که به برخی از این موارد در ذیل خواهیم پرداخت :
1 – در صورتی که تمام یا قسمت هایی از فعالیت شرکت در بین سطور تحریر گردیده باشد .
2 – در صورتی که دفاتر از پلمپ خارج شده و یا صفحاتی از آن مفقود گردیده باشد .
3 – چنانچه برخی از فعالیت های احراز شده در دفاتر ثبت نشده باشد .
4 – چنانچه تمام و یا قسمتی از فعالیت در حاشیه ثبت شده باشد .
5 – در صورتی که پاک شدن ، محو شدن و یا تراشیدگی در مندرجات صفحه و به منظور سوء استفاده جود داشته باشد .
6 – وجود جای خالی بیش از حد معمول در صفحات و یا نوشته نشدن تمام صفحه در هر یک از دفاتر به منظور سوء استفاده .
7 – تحریر نشدن عملیات شعبه در دفاتر قانونی حسابداری .
8 – استفاده نمودن از دفاتر پلمپ سال های قبل .
9 – تاخیر در تحریر دفاتر حسابداری به جز در مواردی که از نظر سازمان امور مالیاتی تخلف محسوب نمی گردد .
این مطلب را مطالعه کنید: نحوه تحریر دفاتر حسابداری
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری و ماده 95 ق م م :
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری همان گونه که مستحضر هستید از اهمیت بالایی برخوردار می باشد . اخذ و تحریر دفاتر قانونی جزو تکالیفی می باشند که کلیه شرکت ها باید آن را انجام داده و در روز رسیدگی به اداره دارایی ارائه نمایند .
طبق ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم و طبق بند 21 ماده واحده قانون اصلاح مالیاتهای مستقیم این متن را جایگزین متن ماده 95 قانون و تبصره های آن نموده است ،
صاحبان مشاغل موضوع این فصل موظف و مکلف هستند اسناد و مدارک مثبته کافی برای تشخیص در آمد مشمول مالیات خود نگهداری نمایند .
ماده 95 صاحبان مشاغل را از لحاظ تشخیص در آمد مشمول مالیات به 2 گروه تقسیم نموده است :
1 – صاحبان مشاغلی که به موجب این قانون مکلف به ثبت فعالیت های شغلی خود در دفاتر روزنامه و کل ، موضوع قانون تجارت می باشند و باید دفاتر و اسناد و مدارک مربوط را با رعایت اصول و موازین و استاندارد های پذیرفته شده حسابداری نگهداری نمایند
2 – صاحبان مشاغلی که بر حسب این قانون مکلف به ثبت فعالیت های شغلی خود در دفاتر در آمد و هزینه می باشند .
این مطلب را مطالعه کنید: نحوه تحریر دفاتر قانونی
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری و ثبت ارقام :
نحوه تحریر دفاتر قانونی حسابداری ( نحوه نوشتن دفتر روزنامه و کل ) کاری بس تخصصی بوده و می دانیم که دغدغه بسیاری از شما عزیزان می باشد .
کافیست با مشاورین خبره و کار بلد ما در ثبت ارقام ( موسسه حسابداری در کرج ، شرکت حسابداری در کرج ) تماس حاصل فرمائید و از مشاوره ی ارزشمند کارشناسان ما بهره ببرید ،
تا با خیالی آسوده پلمپ دفاتر ، تحریر دفاتر قانونی و حتی خدمات حسابداری و مالیاتی خود را به ما سپرده و از دغدغه هایی از این دست رهایی یابید .