نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری :
نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری همان گونه که از نامش پیداست مربوط به حسابداری شرکت های پیمانکاری می باشد .
حسابداری پیمانکاری در کنار دیگر انواع حسابداری ( حسابداری صنعتی ، حسابداری بازرگانی ) یکی از شیرین ترین انواع حسابداری می باشد .
برای آن که با نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری آشنا شویم ، ابتدا باید بدانیم که صورت وضعیت پیمانکاری چیست تا بهتر بتوانیم سند صورت وضعیت پیمانکاری را درک نمائیم و حق مطلب را ادا نمائیم .
در شرکت های پیمانکاری و ساختمانی معمولا مبلغ قرارداد در پایان کار به پیمانکار پرداخت نمی گردد و بر اساس پروسه خاص خود در طی کار و به صورت مرحله به مرحله پرداخت ها صورت می پذیرد .
نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری :
نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری و صورت وضعیت پیمانکاری ؛ جهت تهیه و تنظیم صورت وضعیت پیمانکاری ، کار بدین صورت انجام می شود که نماینده پیمانکار ( واحد فنی و مهندسی که اصطلاحا دفتر فنی نیز نامیده می شود ) اقدام به تهیه صورت وضعیت می نمایند .
یعنی بر اساس نقشه های موجود ، پیشرفت دقیق و واقعی کار صورت پذیرفته ، بر اساس متراژ ( متره بر آورد ) و نیز مواد و مصالح مورد استفاده از ابتدای آغاز کار را ثبت می نمایند و سپس بر اساس نرخ پیمان و قرارداد فی مابین تحت عنوان صورت وضعیت پیمانکاری محاسبه نموده و به واحد نظارت ( مهندسین ناظر ) ارائه می نمایند .
در این مرحله مهندسین ناظر نیز صورت وضعیت ارسالی را کنترل و بررسی می نمایند و در نهایت در صورت بی نقص بودن صورت وضعیت ، کل صورت وضعیت را تایید می نمایند .
حال اگر واحد فنی در محاسبات خود بر اساس متره بر آورد دچار اشتباه شده باشند ، و صورت وضعیت ( متره بر آورد ) ارسالی با متراژ کار انجام شده مغایرت داشته باشد واحد نظارت کارگاه ( مهندسین ناظر ) آن را تصحیح می نمایند و قاعدتا از مبلغ صورت وضعیت مربوطه نیز کاسته خواهد گردید .
در این مرحله کارفرما پس از بررسی و تایید صورت وضعیت پیمانکاری ، البته با توجه به قرارداد ، سند مربوطه را تنظیم و مبلغ قابل پرداحت به پیمانکار را طی چک و یا واریز مستقیم از حساب شرکت ، به حساب پیمانکار واریز می نماید .
این مطلب را مطالعه کنید: شرکت حسابداری در کرج
نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری و انواع صورت وضعیت :
نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری ، انواع صورت وضعیت پیمانکاری ، حسابداری شرکت های پیمانکاری و … را در مباحث گذشته ( مخارج و هزینه در پروژه های ساختمانی ، سند صورت وضعیت پیمانکاری ) شرح داده ایم .
با توجه به نوع قرارداد 2 نوع صورت وضعیت وجود دارد که در ذیل به آن ها خواهیم پرداخت :
1 – صورت وضعیت پیمانکاری موقت ، که همان طور که گفته شد به صورت مرحله ای و با توجه به قرارداد و پیشرفت کار تنظیم می گردد .
2 – صورت وضعیت پیمانکاری دائم ( قطعی ) که در انتهای پروژه تهیه و به کارفرما تسلیم می گردد .
نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری و کسورات قانونی :
نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری نیاز به کسر کسورات قانونی دارد . جهت صدور سند صورت وضعیت قانونی باید کسوراتی از قبیل سپرده حسن انجام کار به میزان 10 درصد ، میزان سپرده بیمه بستگی به نوع قرارداد اعم از عمرانی بودن و یا غیر عمرانی بودن قرارداد ، مکانیکی بودن یا نبودن آن ، مواد و مصالح از جانب پیمانکا باشد و یا کارفرما و … متغیر می باشد .
و ارزش افزوده که به میزان 9% می باشد ، همان گونه که مستحضر هستید 6% ارزش افزوده مربوط به مالیات ارزش افزوده بوده و 3% آن مربوط به عوارض ارزش افزوده می باشد که جمعا میزان ارزش افزوده به 9 درصد می رسد .
نحوه صدور سند صورت وضعیت پیمانکاری و ثبت ارقام :
تیم حرفه ای و کار بلد ما در ثبت ارقام ، شرکت حسابداری در کرج ( شرکت حسابداری در گوهردشت کرج ، شرکت حسابداری در عظیمیه کرج و نیز شرکت حسابداری در هفت تیر کرج ) مفتخر می باشد خدمات حسابداری و مالی ، و نیز خدمات حسابداری و مالیاتی شما عزیزان را به بهترین نحو ممکن به انجام رساند .
کافیست با یک تماس از مشاوره کارشناسان خبره و کاربلد ما بهره مند گردید تا با خیالی آسوده خدمات حسابداری و حسابرسی و نیز انجام امور مالیاتی خود را به ما بسپارید .