تهیه و تنظیم ترازنامه :
تهیه و تنظیم ترازنامه مربوط به صورت های مالی بوده و یکی از اجزای صورت های مالی به شمار می آید . ترازنامه ، که در گذشته به آن بیلان ، و امروزه به آن صورت وضعیت مالی گفته می شود اطلاعات بسیار مهمی را به ما ارائه می دهد . پایه و اساس تهیه و تنظیم ترازنامه در اصل همان معادله اساسی حسابداری می باشد .
در تهیه و تنظیم ترازنامه دارائی ها ، بدهی و سرمایه ( حقوق صاحبان سرمایه ) به تفکیک ، در طرفین ترازنامه جایگزین و گزارش می گردند .
تهیه و تنظیم ترازنامه ( صورت وضعیت مالی ) باید بر طبق استانداردهای حسابداری و نیز اسناد و مدارک مثبته صورت پذیرد . ترازنامه یکی از صورت های مالی اساسی می باشد که همراه با یادداشت های توضیحی اطلاعات بسیار مهمی را درباره بنگاه اقتصادی ، که شامل دارائی ها ، بدهی ها و نیز حقوق صاحبان سرمایه به ما ارائه می نماید .
تهیه و تنظیم ترازنامه و اهمیت آن :
تهیه و تنظیم ترازنامه از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد ، چرا که ترازنامه در اصل ، محصول نهایی صورت های مالی اساسی به شمار می آید و از ترازنامه می توان به وضعیت مالی بنگاه اقتصادی پی برد و آن را تجزیه و تحلیل نمود . از اهمیت تهیه و تنظیم ترازنامه همین قدر برایتان بگویم که مدیران ، بسیاری از تصمیمات مهم خود خود را بر اساس اطلاعات درج شده در ترازنامه اتخاذ می نمایند .
تهیه و تنظیم ترازنامه و عناصر آن :
تهیه و تنظیم ترازنامه همان گونه که گفته شد به سه بخش ( معادله اساسی حسابداری ) تقسیم می گردد که در طرفین ترازنامه به تفکیک ارائه می گردند . در ذیل به این عناصر اشاره نموده و آن ها را تعریف خواهیم نمود :
1 – دارایی ، به کلیه منابع اقتصادی که متعلق به بنگاه اقتصادی باشد ، و منابعی که قرار است ، یا بهتر بگویم انتظار می رود که در آینده به سود آوری برسد و منافعی را جهت واحد تجاری به همراه داشته باشد گویند .
2 – بدهی به دیونی که بر ذمه مالکان نسبت به دارایی های واحد تجاری می باشد را گویند .
3 – سرمایه همان حقوق صاحبان سهام نسبت به واحد تجاری می باشد .
_ معادله اساسی حسابداری عبارتست از : سرمایه + بدهی = دارایی
بر همین اساس می باشد که در تهیه و تنظیم ترازنامه بحث طبقه بندی پیش می آید ، چرا که استفاده کنندگان از ترازنامه و یا به عبارت دیگر استفاده کنندگان صورت های مالی ، بر اساس همین طبقه بندی ( دارایی ها و بدهی ها ) تصمیمات مهم خود را اتخاذ می نمایند . بطور مثال ما باید دارایی ها و همچنین بدهی ها را به 2 بخش جاری و غیر جاری طبقه بندی نمائیم .
تهیه و تنظیم ترازنامه معمولا به دو شکل متوازن و گزارشی صورت می پذیرد که این 2 شکل عبارتند از :
1 – متوازن ؛ در این روش تمامی دارایی ها در سمت راست ترازنامه قرار گرفته و در سمت چپ ترازنامه بدهی ها و حقوق صاحبان سهام قرار می گیرد ( جمع بدهی ها و حقوق صاحبان سهام برابر با میزان دارایی ها می باشد )
2 – روش گزارشی ؛ تهیه و تنظیم ترازنامه به روش گزارشی با روش متوازن تنها در یک آیتم متفاوت می باشد ، در روش متوازن همانطور که گفته شد دارایی ها در سمت راست و بدهی ها و حقوق صاحبان سرمایه در سمت چپ قرار دارد ، ولی در روش گزارشی به صورت ستونی نوشته می شود و بدهی ها و حقوق صاحبان سهام در ادامه و زیر ستون دارایی ها آورده می شود .
تهیه و تنظیم ترازنامه و ثبت ارقام :
تهیه و تنظیم ترازنامه و بطور کلی تهیه و تنظیم صورت های مالی اساسی نیاز به تبحر فراوان دارد . لذا به شما عزیزان توصیه می نمایم تهیه صورت های مالی خود را به خبره این کار بسپارید ، در این میان بهترین گزینه برای انجام امور حسابداری مجموعه شما شرکت حسابداری و یا موسسه حسابداری می باشد .
شرکت حسابداری ( ثبت ارقام ) به علت تعدد در کار و نیز بهره مندی از افرادی خبره و کار بلد آماده ارئه هر گونه خدمات حسابداری و حسابرسی به شما عزیزان می باشد . کافیست فقط با یک تماس از مشاوره مالی و مالیاتی مشاورین ما در ثبت ارقام بهره مند گردید تا با خیالی آسوده انجام امور مالی و مالیاتی خود را به ما بسپارید و از خدمات ارزشمند ما در این حوزه بهره مند گردید .